Aandacht voor het (vrijwilligers)werk in de zorg

14 februari 2019

PvdA deelt Valentijnsrozen uit

 

De PvdA Haarlemmermeer heeft op Valentijnsdag bossen rode rozen uitgedeeld aan zorgpersoneel en vrijwilligers om ze op deze manier te bedanken voor hun zorg in de zorg.

14 februari; tijd voor Valentijnsdag. Maar ook tijd voor de jaarlijkse rozenactie van de PvdA Haarlemmermeer! Dit jaar voor de twaalfde keer op rij. Hierbij deelt de PvdA Haarlemmermeer bossen rode rozen uit aan de medewerkers en vrijwilligers van verschillende verpleeg- en verzorgingstehuizen verspreid over de hele gemeente, met het verzoek de rozen op een plek te zetten waar zoveel mogelijk mensen er van kunnen genieten.

Dit deed de PvdA natuurlijk niet zonder boodschap. De PvdA Haarlemmermeer heeft namelijk grote waardering voor al die mensen in de zorg die dag in en dag uit klaar staan voor patiënten en bewoners. De waardering is uitgedrukt in rozen. Valentijnsdag is hiervoor de perfecte dag aangezien de rode roos hier goed past en de Valentijnsroos immers ook het logo is van de PvdA.

Om zorgpersoneel en vrijwilligers te bedanken is een bos rozen gebracht bij o.a. Hospice Bardo in Hoofddorp en het Dienstcentrum ’t Rietland te Badhoevedorp.
Omdat zorg niet ophoudt bij het verpleeg- en verzorgingstehuis zijn er ook verschillende inloophuizen bezocht door de sociaal-democraten, waaronder Esparanza en Adamas waar het gehele personeel bestaat uit vrijwilligers.

Overal waar de PvdA’ers aankwamen met de bos rozen en de achterliggende gedachte, werden zij blij verrast onthaald. Deze actie werd zeer gewaardeerd.

De rode roos staat symbool voor de liefde, maar is ook een internationaal symbool van sociaal-democratische partijen, waaronder de Partij van de Arbeid. Dat de PvdA de rode rozen op deze bijzondere dag uitdeelt, is daarom erg toepasselijk.