14 januari 2017

Filmhuis special: “NO” met Tom Horn

Filmhuis Special: een film met een maatschappelijk interessant thema, een inleider en gelegenheid voor een nagesprek met een drankje.

Vrijdagavond 3 februari is in Het Oude Raadhuis “NO” van regisseur Pablo Larrain te zien.

“NO” is een politiek drama. Wanneer de Chileense militaire dictator Augusto Pinochet, onder internationale druk, in 1988 oproept tot een referendum over zijn presidentschap, haalt de oppositie de jonge onbezonnen reclameman Rene Saavedra over om als speerpunt te dienen voor hun campagne. Met weinig middelen en onder constante controle van bewakers, bedenken Saavedra en zijn team een gedurfd plan om het roer in Chili om te gooien.

Tijdens het filmfestival van Cannes in 2012 won dit drama de Art Cinema Award. Ook werd de film, met Gael García Bernal in de hoofdrol, genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse Film.

De film wordt ingeleid door Tom Horn, PvdA-wethouder in Haarlemmermeer, die nadrukkelijk op persoonlijke titel spreekt. Hij zal spreken over hedendaags populisme en de vorm van communicatie daarbij. Tom Horn: “NO is een interessante film, waarbij een politieke boodschap aan de orde komt, maar vooral ook de wijze waarop een snaar geraakt kan worden met die boodschap”.

Filmhuis Special is een samenwerking van de Raad van Kerken Hoofddorp en De Meerse. De inleiding op de film begint om 19.30 u. Inleiding en film kosten 10 euro.

De film begint om 20.00 u.

Kaarten via demeerse.nl of aan de kassa.

 

Nadere informatie over dit bericht:

Henny Boschman, tel.023 5612143 / 06 37610777