14 december 2015

Tour de raadsleden

overgenomen van de blog van Leander Mascini

Hij stond vandaag dan eindelijk op het programma: de #tourderaadsleden. In november heb ik ingesproken in de gemeenteraad over de slechtefietspadenkaart. Toen gaf ik aan dat wanneer er belangstellenden waren, ik best een rondje langs de slechte plekken wilde fietsen. Twaalf mensen gaven uiteindelijk aan graag mee te willen fietsen.

We fietsten een tocht van bijna 30 kilometer. Rustig, zo’n 18 kilometer per uur. We zijn langs de slechte plekken gereden, maar hebben ook een paar goede paden gehad. Daarmee wilde ik laten zien dat het dus blijkbaar wél kan in Haarlemmermeer.

Lees in Haarlems Dagblad een uitgebreid verslag van de fietstocht.

De ronde had twee delen. Omdat de PvdA zo aardig was om soep te verzorgen. In Rijsenhout konden wij daarom opwarmen. Omdat het leek te gaan regenen, besloten wij echter na een korte stop weer door te fietsen.

Bij terugkomst bij het gemeentehuis gaven veel raadsleden aan dat er inderdaad veel slechte plekken zijn. Zij hebben beloofd om de wethouder dan ook aan zijn mouw te trekken om te zien of hij het onderhoudsplan gaat uitvoeren.