Verkeersveiligheid Beechavenue

29 april 2018

 

21 april was het weer raak op de Beechavenue in Rozenburg. Een aanrijding tussen twee personenauto’s op de kruising met de Aalsmeerderweg had deze keer gelukkig geen ernstig persoonlijk letsel tot gevolg.

Op de Beechavenue gaat het al jarenlang zeer regelmatig mis.

De PvdA is al langer bezorgd over de verkeersveiligheid op de Beechavenue en heeft hierover in de raadsvergadering van 18 februari 2016 al vragen gesteld. De portefeuillehouder gaf toen aan dat de situatie in de gaten gehouden wordt en dat de gemeente er bovenop zit waar ongevallen en structurele onveiligheid een rol speelt.

De PvdA vindt dat er op de Beechavenue veel te veel aanrijdingen plaatsvinden. Dat de gemeente er bovenop zit is niet zichtbaar. Maatregelen van de gemeente om ter plaatse de verkeersveiligheid te verbeteren zijn tot nu toe uitgebleven.

De kruising Beechavenue – Aalsmeerderweg is redelijk overzichtelijk. Desondanks vinden juist hier veel aanrijdingen plaats. De PvdA vindt dat ter plaatse snelheid beperkende maatregelen genomen moeten worden. De kruising kan het beste vervangen worden door een rotonde. Hierdoor wordt de snelheid uit het verkeer gehaald en de doorstroming bevorderd.

De PvdA heeft aan het college de volgende vragen gesteld:

  1. Hoeveel aanrijdingen hebben vanaf 2014 plaatsgevonden op de Beechavenue? Graag een opgave per jaar met vermelding van het aantal aanrijdingen met letsel.
  2. Wat is het percentage van alle aanrijdingen dat door de politie geregistreerd wordt?
  3. Hoeveel aanrijdingen per jaar op de Beechavenue zijn naar uw inschatting niet meegenomen bij de beantwoording van vraag 1?
  4. Welke oorzaakanalyse maakt u van het hoge aantal aanrijdingen op de Beechavenue?
  5. Bent u het met de PvdA eens dat hier toch sprake is van een structureel probleem? Zo niet, waarom niet?
  6. Bent u het met de PvdA eens dat de kruising Beechavenue – Aalsmeerderweg vervangen moet worden door een rotonde? Zo niet, wat is uw motivatie en welke maatregelen gaat u dan nemen om de verkeersveiligheid op de Beechavenue te verbeteren?

Waar ben je naar op zoek?