Wickevoort, een nieuwe Parel in de Polder!

23 maart 2018

Op het terrein van Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) in Cruquius zal het nieuwbouwproject Wickevoort gerealiseerd gaan worden.

Prachtig wonen in het groen, tussen de gebouwen van Sein en samen met de bewoners van deze instelling.

Een divers woningprogramma waar ook 30 % sociale huurwoningen gerealiseerd gaat worden.

Hierin zijn twee woon-zorg initiatieven opgenomen. Daar komt nog 10 % middenhuur bij.

Dit project is dan ook voor iedereen bereikbaar.

Met recht een Parel in de Polder dus!

 

Al eerder heeft de PvdA aangegeven dit een mooie toevoeging te vinden aan het woningbestand in Haarlemmermeer. Op donderdag 22 maart jl. is het plan ter stemming gekomen en we zijn erg blij dat de hele gemeenteraad hiermee ingestemd heeft.

 

Overigens is het plan wel wat gewijzigd. Zo is de Orangerie, een woongebouw met meerdere verdiepingen, in een ander bouwvlak opgenomen. Bewoners hebben tijdens de participatie aangegeven dit een betere plek te vinden.

Ook heeft de gehele raad een wijziging aangenomen waarin het college eerst met een voorstel richting diezelfde raad moet komen, over woningbouw in de buurt van het gemaal de Cruquius.

De PvdA deelt ook de zorg die de bewoners hebben ten aanzien van de verkeersafwikkeling op de kruising Spieringweg en Kruisweg. Een motie om een aanvullend verkeersonderzoek te doen en dan eventueel te komen met maatregelen is door ons gesteund.

Ook de zorg over het vele verkeer over de Spieringweg richting Vijfhuizen is door ons gedeeld. Een op initiatief van GroenLinks en PvdA ingediende motie is door de volledige raad aangenomen.

Het college heeft opdracht gekregen te onderzoeken of een vrij liggend fietspad te realiseren is.

Hen is verzocht om binnen een jaar met een voorstel te komen.

 

We kijken uit naar de realisatie van dit project!