Rijsenhout

5 Fien Eveleens

5 Fien Eveleens

Over 5 Fien Eveleens

In het dagelijkse leven ben ik…..

Sinds 2014 gemeenteraadslid. In die hoedanigheid ben ik voorzitter van de werkgroep Communicatie, toernooileider bij het jaarlijks Scholieren debattoernooi en geef ik gastlessen op middelbare scholen. Ook mag ik de dag van de Kinderraad voorzitten. Op deze dag wordt ook de nieuwe Kinderburgemeester gekozen, superleuk om te doen!

Daarnaast ben ik vrijwilliger voor stichting Kika, ik geef gastlessen op scholen en heb al heel wat cheques in ontvangst mogen nemen. Alles om te zorgen dat de genezingskans van kinderen met kanker beter wordt, met minder bijwerkingen.

In de zomer ben ik kok bij jongerenkampen van stichting De Binding uit Aalsmeer. Dan gaan we op stap met zo’n 40 tieners en 10 man leiding. Hard werken, weinig slaap, maar geweldig om te doen.

Ik word gelukkig van….

Heel veel grote en kleine dingen. Als ik iemand heb kunnen helpen, maar ook van lekker eten, een rondje varen, mooie muziek, bloeiende pioenrozen, lachende baby’s, koeien die in het voorjaar de wei weer in mogen, een goed boek.

Ik word boos van…..

Onrecht, pesten, vooroordelen, schelden met kanker.

De mooiste plek in Haarlemmermeer is..

Oei, dat zijn er veel. De geniedijk natuurlijk, het terrein van Sein in Cruquius (waar Wickevoort wordt gebouwd) en het weidse uitzicht vanaf de fietsbrug over de A4. Maar het aller- allermooiste is voor mij het uitzicht over de Westeinderplassen in Rijsenhout. Altijd prachtig, wat voor weer het ook is.

Mijn speerpunt is……

De komende raadsperiode wil ik mij nog meer inzetten voor mensen waar het even tegenzit. In een rijke gemeente als Haarlemmermeer staan nog te veel mensen langs de zijlijn. Ze kunnen of mogen niet meedoen. Het idee dat je alles kan worden als je je best maar doet, geldt helaas niet voor iedereen. Er zijn veel vooroordelen over mensen met een arbeidsbeperking, mensen met een bijstandsuitkering, statushouders, ouderen, laagopgeleiden en ga zo maar door. Weg met vooroordelen. Ik ga graag uit van talent, niet van beperking. Niet iedereen kan zelf alles regelen. Dus er moet een loket komen waar iemand zit die ontzorgt, helpt met het invullen van allerhande formulieren en die de weg weet in het woud van regelingen en wetten. De minimaregelingen moeten door meer mensen met een laag inkomen kunnen worden gebruikt. En toegankelijkheid van de gemeente geldt niet alleen voor gebouwen, maar ook voor de website. Last but not least: de gemeente geeft het goede voorbeeld door mensen met een arbeidshandicap in dienst te nemen, inclusief de daarbij behorende CAO. Zodat iedereen mee kan doen. Heel gewoon.