afsluiting Assumburg

15 april 2019

In de raadsvergadering van 17 januari heeft de PvdA actualiteitsvragen gesteld over de afsluitingen rondom Assumburg. Dit in verband met de bouwactiviteiten aldaar, terwijl de KSH en het Spectrum wel gewoon bereikbaar dienen te zijn voor scholieren en andere gebruikers en omwonenden. Het college heeft de raad toegezegd dat bewoners en de gemeenteraad eerst geïnformeerd zouden worden als Assumburg zou worden afgesloten.

Inmiddels is door het college over de afsluiting van Assumburg tussen Altenburg en de Katholieke Scholen Gemeenschap (KSH) in de Hoofddorpse wijk Toolenburg met de raad gecommuniceerd dmv een brief d.d. 19 maart. Daarin heeft het college het proces en de uiteindelijke sluiting per 22 maart jl. toegelicht. Daarin is ook de omleidingsroute aangegeven.

Er wordt uitgegaan van een afsluiting gedurende 2 jaar.

Op 27 maart zijn de inwoners ingelicht dmv een inloopavond. Dit is wel achteraf gebeurd en niet vooraf.

De PvdA wil graag dat veiligheid van de weggebruikers en de inwoners van de wijk voor op staat. In dat kader staan we dan ook achter de tijdelijke afsluiting. Echter de werkelijkheid is weerbarstig.

Zoals we weten, kiest de fietser vaak voor de kortste weg en niet altijd voor de meest veilige weg. Ook als dat tegen het verkeer ingaat. Wat dus ook zeer frequent gebeurt.

Daarom heeft de PvdA nogmaals gevraagd om de praktijk van de huidige routes op veiligheid voor met name de fietsers te bekijken.

De PvdA verzoekt het college de huidige omleidingsroute op verkeersveiligheid voor fietsers te controleren en zo nodig deze route bij te stellen. Waarbij nadrukkelijk de situatie bij de rotonde wordt meegenomen.