Cok de Ruijter ontvangt erespeld gemeente Haarlemmermeer

31 mei 2021

Dinsdagavond 25 mei heeft Cok de Ruiter, scheidend voorzitter van Dorpsvereniging Vijfhuizen uit handen van locoburgemeester Jurgen Nobel een erespeld ontvangen.

De 72-jarige heer De Ruijter was in 1982 ook medeoprichter van de Atletiek Vereniging Haarlemmermeer. Hij vervulde zeven jaar de functie van voorzitter van de vereniging.

Hij heeft altijd veel vrijwilligerswerk gedaan. Zo was hij van 2006 tot 2014 vrijwilliger voor de Partij van de Arbeid in de rol van secretaris, respectievelijk voorzitter van het bestuur. Ook in de jaren er na kon de PvdA altijd op Cok rekenen bij campagnes en in de adviescommissie kandidaatstelling.

Ook het bestuur van de Buurtbusvereniging Zwaanshoek is de heer De Ruijter nog steeds erg dankbaar. Mede dankzij zijn inzet is het fundament gelegd voor buurtbus lijn 401.

De dorpsvereniging in Vijfhuizen werd, bij zijn aantreden in 2014, weer nieuw leven ingeblazen. Het 100-jarig bestaan van de vereniging in 2015 is uitgebreid gevierd.

Zijn grote maatschappelijke betrokkenheid en de jarenlange vrijwillige inzet voor de Haarlemmermeerse samenleving zijn reden genoeg om hem de erespeld toe te kennen.

Namens de PvdA feliciteren we Cok van harte met deze prachtige onderscheiding.