Doorbraak in parkeerproblematiek Buitenkaag

29 april 2021

Vandaag, 28 april is gemeld door het college dat er een doorbraak is gekomen in de gesprekken tussen de een botenbouwer uit Kaag en de eigenaar van een terrein in Buitenkaag om het huidige parkeerterrein verder te gaan uitbreiden. Met als gevolg dat, wanneer de vergunningen geen vertraging opleveren, het tijdelijke parkeerterrein achter de Lisserdijk niet nodig is. Dit betekent voor de bewoners dat het beoogde stuk grond gewoon boerenland blijft en dat de bomen die gekapt moeten worden, kunnen blijven staan.

Inzet is om de gemeenteraad voor de zomer de toekomstvisie Buitenkaag te laten bespreken.

Uiteraard zal de PvdA zich blijven inzetten om Buitenkaag een mooi dorp te laten zijn waar het fijn wonen en recreëren is.

Begin van dit jaar zijn de politieke partijen van de gemeenteraad benadert door verontruste inwoners uit Buitenkaag. In het dorp spelen verschillende zaken waaronder de aanleg van een tijdelijk parkeerterrein achter de Lisserdijk. Deze inwoners hebben zich verenigd in de Parkeergroep Buitenkaag.

Dicky Kerkhoff en Willem Klijn zijn direct gaan kijken. De PvdA heeft naar aanleiding van de problematiek op 17 januari jl. schriftelijke vragen gesteld. Met daarna in maart vervolg schriftelijke vragen.  Ook is Dicky bij Meerradio geweest om te praten over de problemen, want Buitenkaag heeft veel overlast op verschillende vlakken van een botenbouwer op Kaageiland.

In de tussentijd is de parkeergroep stevig de publiciteit gaan zoeken en hebben ze een eigen enquête gehouden. Ook vanuit de PvdA is er druk op de ketel gehouden.

Wij van de PvdA feliciteren de inwoners van Buitenkaag met deze mooie doorbraak.