Eerlijk werk voor alle medewerkers op Schiphol

23 april 2022

Met de staking van vandaag hebben de bagagemedewerkers op Schiphol laten zien hoe onmisbaar ze zijn. Na slechts enkele uren konden er geen vliegtuigen meer landen op het vliegveld en werden reizigers opgeroepen weg te blijven. Nu hebben ze het werk hervat, terwijl hun problemen nog niet zijn opgelost.

Ze hebben te weinig collega’s, krijgen te weinig betaald, doen onveilig en ongezond werk en worden bedreigd met goedkopere concurrentie. De PvdA wil dat de uitbuiting van deze medewerkers stopt. Ze zijn onmisbaar en verdienen eerlijk werk en een eerlijk loon. Hoeveel zou een ticket nu duurder worden als deze mensen fatsoenlijk behandeld worden? Meer dan een paar euro kan het niet zijn. Dat is voor iedereen die een vliegticket kan betalen op te brengen. Dus, hup! Geef deze medewerkers waar ze recht op hebben. Geef ze eerlijk werk en een eerlijk loon.

Vanzelfsprekend leven we ook mee met alle reizigers wiens vakantie nu vervelend begint of niet doorgaat. Zij kunnen er ook niets aan doen dat KLM en andere bedrijven deze medewerkers zo slecht behandelen.

Fouad Sidali