Fietspad Woldenburg te Hoofddorp

3 juli 2019

Op het fietspad Woldenburg, gelegen tussen de wijk Toolenburg west en de IJweg, gebeuren regelmatig (bijna) ongelukken tussen fietsers en bromfietsen. In de praktijk rijden veel bromfietsen over dit fietspad. Dit is voor hen een mooie doorsteek van en naar de verderop gelegen IJweg.

Zoals op onderstaande foto is te zien nodigt dit pad tevens uit tot lekker snel doorrijden.

Op een verderop gelegen fietspad tussen de Burgsingel en de IJweg is een dergelijk probleem inmiddels opgelost. Hier zijn op het fietspad schapenhekken en op het trottoir versperringen geplaatst. Wel zo ruim dat kinderwagens of een scootmobiels de hindernissen kunnen passeren.

Zie onderstaande foto.

De PvdA vindt dat veiligheid voor fietsers en voetgangers voorop moet staan. De huidige situatie op het fietspad Woldenburg is onveilig doordat brommers over het fietspad rijden.

Daarom heeft de  PvdA de volgende vragen aan het college hierover gesteld:

1   Bent u bekend met het rijden van bromfietsen over dit fietspad?

2   Is bij u bekend dat hier met enige regelmaat (bijna) aanrijdingen zijn tussen fietsen en bromfietsen?

3   Erkent u dat dit tot onveilig situaties kan leiden voor fietsers?

De PvdA vindt dat de toegankelijkheid voor bromfietsen op fietspaden tussen de IJweg en achterliggende straten steeds op gelijke wijze moet worden vormgegeven. Behalve het fietspad Woldenburg zijn de andere fietspaden in de omgeving moeilijk toegankelijk gemaakt voor bromfietsers. Daardoor maken bijna alle bromfietsers gebruik van juist dit fietspad.

4  Bent u bereid een passende maatregel voor het fietspad Woldenburg te nemen, gebaseerd op de oplossing zoals bij het fietspad bij de Burgsingel?

5  Op welke termijn wordt dit gerealiseerd?