Door Bert den Elzen op 28 november 2016

Kunstgrasvelden

Dit weekend zijn de uitslagen bekend geworden van het onderzoek naar kankerverwekkende stoffen in het rubbergranulaat wat op kunstgrasvelden wordt gebruikt om het bespelen ervan te vergemakkelijken.

Uit dat onderzoek is komen vast te staan dat de aanwezigheid van kankerverwekkende stoffen in dat granulaat veel hoger is dan toegestaan. In ieder geval zulke hoge concentraties, dat je dat vanwege de gezondheid niet zou moeten willen. Hoogleraar toxicologie Martin van den Berg is hierover niet gerust.

Voor de PvdA is dit aanleiding aan het college de vraag te stellen wat te doen nu met de 19 kunstgrasvelden in Haarlemmermeer, waar met het rubbergranulaat gewerkt wordt.

In de bijlage de met spoed verzonden vragen hierover. 20161128-sv-pvda-inzake-kankerverwekkende-stoffen-op-kunstgrasvelden

Bert den Elzen

Bert den Elzen

Portefeuilles 1e woordvoerder Participatie (gekoppeld aan de portefeuille) Grootschalig groen en recreatie Beheer openbare ruimte en fysieke leefomgeving Waterbeheer Agrarische zaken Citymarketing en evenementen Duurzaamheid, natuur en milieu 2de woordvoerder Brandweer Sport Kunst en cultuur Kennis en innovatie Energie transitie Projecten 1e woordvoerder Park21 1e woordvoerder Nieuw Kom Nieuw Vennep Contact persoon voor de kern

Meer over Bert den Elzen