Door op 11 maart 2013

PvdA: vrijwilligerswerk tijdens NL Doet

PvdA gaat hek plaatsen in Zwanenburg

De PvdA Haarlemmermeer zal net als voorgaande jaren tijdens NL Doet de handen weer uit de mouwen steken. Dit jaar gaan zij een toegangshek plaatsen bij het Jong en Aut centrum in Zwanenburg.

 

Vrijwilligerswerk

Het sociale cement van de samenleving, het waren de typerende woorden van Erica Terpstra, kort en bondig waar het vrijwilligerswerk voor staat.

Voor velen een vanzelfsprekendheid, voor andere is een groot opgezette actie als NL Doet net dat zetje om ook vrijwilligerswerk te gaan doen. De PvdA doet al jaren mee met deze nationale actiedag, juist om ook aan te geven dat vrijwilligerswerk ontzettend belangrijk is om onder andere verenigingen draaiende te houden. Van een wandeling maken met een bewoner van het verzorgingstehuis, het rijden van jeugdige sporters naar de uitwedstrijden tot het meehelpen organiseren van allerhande activiteiten op school.

Dit jaar gaan verenigingsleden van de PvdA met elkaar een toegangshek plaatsen bij Jong en Aut centrum in Zwanenburg. Het centrum waar kinderen en jong volwassene veel zijn, kent nu een omgeving waar iedereen zo op het terrein kan komen, maar de kinderen dus ook zomaar de weg op kunnen. “Een toegangshek ter afsluiting is dus zeer gewenst”, aldus PvdA coördinator voor deze dag Bert den Elzen. De PvdA zorgt voor de mankracht en enthousiasme, Jong en Aut voor materialen een gereedschappen. Den Elzen: “het zal weer een mooie productieve dag worden, waarbij onze leden op een andere manier elkaar eens treffen en actief zijn voor het goede doel”.

 

Jong en Aut centrum

Jong en Aut is een pedagogisch adviescentrum wat zich met name richt op jongeren met autisme en ADHD. Middels begeleiding zowel individueel als in groepsverband worden (school)vaardigheden aangeleerd en worden zij hierin begeleid. Het omgaan met sociale contacten, taakgericht plannen, voorwaarden creëren om ervoor te zorgen dat jonge mensen met een autistische stoornis zich ook veilig, geborgen en geaccepteerd voelen.

Het centrum is sinds 2010 gevestigd aan de Kinheim te Zwanenburg. Na jarenlang vanuit huis te hebben gewerkt is de droom van directeur Sibbe Hofstede, een eigen opvangruimte met groen en speelruimte ‘het pandje op het landje’ gerealiseerd. Meer informatie op www.jongenaut.com