PvdA wil grote kermis in Haarlemmermeer

3 augustus 2022

De PvdA Haarlemmermeer lanceerde vorig jaar een plan voor een grote kermis in Haarlemmermeer, bijvoorbeeld in Park 21. Burgemeester Schuurmans is onlangs op werkbezoek geweest bij de kermis in Tilburg. De PvdA is benieuwd of dit werkbezoek betekent dat het College van B&W het plan van de PvdA omarmt en voornemens is een grote kermis te organiseren.

Fouad Sidali, PvdA-fractievoorzitter, is verrast en enthousiast: “Een kermis is leuk voor jong en oud en verbind mensen. Ik ben dan ook heel blij met dit werkbezoek van de burgemeester, dat moet toch betekenen dat er een plan ligt voor een grote kermis in Haarlemmermeer. We hopen snel meer te horen over dit mooie plan!”

Onze vragen:

Schriftelijke vragen RvO art. 32
Datum: 27 juli 2022
Onderwerp: Grote kermis in Haarlemmermeer

Geacht college,

De PvdA Haarlemmermeer heeft met enthousiaste verrassing kennis genomen van het bericht van burgemeester Schuurmans dat zij op bezoek is geweest in Tilburg om meer te leren over de organisatie van de grootste kermis van de Benelux. Het bericht is gisteren geplaatst op LinkedIn (https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6957592699491250177/) en de tekst luidt:

‘Mooi ontvangst in Tilburg. Zeer onder de indruk van de opzet van de kermis, de organisatie, beveiliging maar vooral de doelstelling om van de grootste kermis van de Benelux een feest te maken voor álle bezoekers. Dat doen ze door een groot nevenprogramma met wetenschap, kunst, cultuur en feesten. Maar ook door de kermis ook toegankelijk te maken voor mensen met smallere beurs. De professionaliteit en het enthousiasme is groot. Met dank aan onze collega’s voor de gastvrijheid’

  1. Betekent dit werkbezoek dat het College van B&W het plan van de PvdA Haarlemmermeer voor een grote kermis in Haarlemmermeer, bijvoorbeeld in Park 21, omarmt?
  2. We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar zo nee, waar was het werkbezoek dan nuttig voor?
  3. Zo ja, heeft het College ook plannen om een nevenprogramma aan de kermis te verbinden en de kermis toegankelijk te maken voor mensen met een smallere beurs?
  4. Is het College bereid om eventuele plannen voor een grote kermis met de raad te delen?

Hartelijke groet,

Fouad Sidali
Fractievoorzitter PvdA Haarlemmermeer