Raad en Meer deze week 18 februari

19 februari 2021
Gisteren tijdens het (digitale) Raadsplein van 18 februari stonden aanvraag voorbereidingskrediet transformatorstation A4zone en verstedelijkingsstrategie Metropoolregio Amsterdam; Redeneerlijn Deelregio Amstelland – Meerlanden.
Dit was de inbreng van de PvdA.
Transformatorstation
In Haarlemmermeer gaan we een tekort aan stroom krijgen de komende jaren. Goed om nu te onderzoeken hoe een transformatorstation kan worden ingepast in Rozenburg. Is het passend? Kunnen we geluidsoverlast voorkomen? Hoe groot zijn de magnetische velden en is dat gezond? Worden direct betrokkene en aanwonenden actief betrokken bij het proces?
De PvdA wil graag antwoorden op deze vragen en zal instemmen met de vraag om geld wat nodig is voor dit onderzoek!
Verstedelijkingsstrategie
De PvdA wil dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de groene stukken in de gemeente. Dat betekent dat we mogelijk ook nee moeten gaan zeggen tegen nieuwe bedrijvenplannen en bouwen in het groen. Regionaal optrekken voor een goede balans tussen wonen, werken en recreatie is een must.
Vragen over deze of Meer onderwerpen?
Stel ze én neem contact op met de PvdA-fractie. 🌹
Kan een afbeelding zijn van kaart en de tekst '08:33 19 feb. X verstedelijking Verandering van aantal huishoudens, 2012 Scenario Hoog 47% 2050 Scenario Laag Bron: PBL/CPB (Tigris XL) Aantal huishoudens WLO-scenario's Groei Krimp Regionale ontwikkelingen en verstedelijking- Welvaart en 100.000 25000° 1.000 Afbeeldingen kunnen auteursrechtelij beschermd zijn. Meer informatie Bezoeken'