SV PvdA m.b.t. kunstwerken in het depot van het raadhuis

30 september 2021

Het komt steeds dichterbij; de verhuizing en de sloop van het huidige raadhuis. Op 31 augustus is de raad geïnformeerd over het duurzaam afvoeren van het overblijvende meubilair bij de sloop van het huidige raadhuis. Naast het overblijvend meubilair, staan er veel kunstwerken opgeslagen in het depot van de gemeente Haarlemmermeer.

De Partij van de Arbeid vindt het belangrijk, dat de inwoner van de gemeente Haarlemmermeer van deze kunstwerken kan genieten. Het is dan ook zonde om deze in een ander depot te blijven bewaren. Om deze reden ziet de PvdA het liefst, dat deze kunstwerken geschonken worden. Hierbij kan men denken aan verschillende organisaties of instellingen binnen de sectoren van de zorg, het onderwijs, veiligheid, kunst en cultuur etc. Op deze wijze kunnen de organisaties of instellingen gebruik maken van de verschillende kunstwerken, indien zij daar behoefte aan hebben en blijft het tegelijkertijd openbaar beschikbaar voor de inwoner van Haarlemmermeer om er van te genieten.

Naar aanleiding van het bovenstaande heeft de PvdA de volgende vragen aan het college:

  • Is er in de tijdelijke huisvesting ruimte voor de opgeslagen kunstwerken in het depot?
  • Zo nee, zijn er toekomstige plannen om de kunstwerken te vernietigen of elders op te slaan?
  • Bent u bereid om deze kunstwerken te schenken aan organisaties of instellingen, zoals benoemd in de bovenstaande tekst?
  • Zo ja, kunt u in dat geval informeren of deze organisaties of instellingen daar behoefte aan hebben?
  • Zo nee, waarom niet?
  • Wilt u de raad tijdig informeren bij nieuwe ontwikkelingen omtrent dit onderwerp en aangeven wat momenteel de stand van zaken is?

wij hopen spoedig antwoorden te ontvangen van het college