Uitslag verkiezingen 2de kamer

19 maart 2021

Beste leden en belangstellenden van de PvdA, afdeling Haarlemmermeer.

De Tweede Kamerverkiezingen zitten er op. De uitslag was voor de PvdA niet de uitslag waarop gehoopt was. Na vier jaar oppositie voeren tegen het kabinet Rutte III is het niet gelukt om zetelwinst te boeken.

Voor iedereen andere verkiezingscampagnes dan die we gewoon zijn. Niet flyeren bij het station of bij de winkelcentra. Nauwelijks gesprekken met potentiële kiezers. Er zijn wel leden die actief geflyerd hebben in een aantal wijken in onze gemeente. Daarvoor onze hartelijke dank.

De verkenners zijn gestart. Er is al gezegd dat het niet perse een makkelijke formatie wordt. Er valt nog niets te zeggen of de PvdA gaat mee regeren of in de oppositie komt.

In Haarlemmermeer blijven wethouder Fouad Sidali en de fractie zich inzetten voor een sociaal-democratisch beleid.

We bereiden ons als afdeling voor op de verkiezingen van de gemeenteraad in 2022. We hopen dan wel weer op straat met inwoners van onze gemeente in gesprek te kunnen gaan. De voorbereidingen voor het schrijven van het verkiezingsprogramma zijn gestart. Als u mee wil denken wordt u van harte uitgenodigd om contact op te nemen met Roelof van Laar via  het mailadres : [email protected]

 

Bestuur PvdA, afdeling Haarlemmermeer