Verkeers(on)veiligheid Graan voor Visch

29 oktober 2020

Al geruime tijd wordt er gewerkt aan de flatwoningen van Ymere in de wijk Graan voor Visch langs de zogenaamde A-weg. Daar is vanaf de rotonde richting Hoofdvaart en tijdelijk inrijverbod gedurende de werkzaamheden.

De wijkraad GvV heeft op hun facebookpagina daar volop de aandacht voor gevraagd. Zie hier het artikel op facebook

Naar aanleiding van het laatste bericht hedenmorgen over verkeers(on)veiligheid, heeft de PvdA vandaag vragen aan het college gesteld;

Aan het college

Hierbij met  spoed  schriftelijke vragen van de PvdA :

Momenteel wordt er in de wijk Graan voor Visch  werkzaamheden uitgevoerd  waarbij de A weg vanaf de Total pomp tot de inrit flats 19000 voor de helft is afgesloten. Bussen kunnen hier wel 2 richtingen door heen.

Ymere en Dura Vermeere hebben toestemming om de werkzaamheden uit te voeren. Maar zetten bv geen verkeersregelaar in. Gezien het huidige verkeersgedrag ontstaan er gevaarlijke situaties. Bv automobilisten rijden tegen het inrijverbod in.

Een situatie waarop niemand zit te wachten. Zeker niet omdat de afsluiting nog tot half december gaat duren.

De PvdA wilt u de volgende vragen stellen:

  1. Bent u bekend met dat de huidige werkzaamheden leiden tot een  onveilige verkeerssituatie in de wijk Graan voor Visch specifiek op de A weg ? Wat vindt u hier van ?
  2. Is het mogelijk dat deze situatie door verkeersdeskundigen wordt bekeken en aangepaste maatregelen op zeer korte termijn genomen kunnen worden ?
  3. Is het mogelijk dat u met de uitvoerders van de werkzaamheden contact op neemt en hen verplicht tot bv een verkeersregelaar tot de betreffende maatregelen zijn genomen?
  4. Wilt u de uitvoerders van de werkzaamheden verplichten tot het aanstellen van verkeersregelaars indien er geen aanvullende maatregelen mogelijk zijn om deze ongewenste situatie te voorkomen ? Zo niet, wat is daar dan de reden voor.
  5. Kunt u handhaven op het negeren van het tijdelijke inrijverbod zoals eerder is beloofd aan de wijkraad ?

Met vriendelijke groet,

Dicky Kerkhoff

PvdA