Visie Buitenkaag 2040

19 augustus 2021

Donderdag 26 augustus vindt de tweede termijn van de geschorste sessie Visie Buitenkaag 2040 plaats. Sinds het eerste deel van deze sessie op 24 juni 2021 zijn er 2 vergunningsaanvragen ingediend die van belang zijn voor de bespreking op 26 augustus.

Op 4 augustus is de aanvraag van Royal Van Lent voor een omgevingsvergunning gepubliceerd (OLO nr. 6283683). Het betreft de uitbreiding van een parkeerplaats en de aanleg van een nieuwe toegangsweg.

Aan de hand van bovenstaande heeft de PvdA nadere vragen aan het college hierover.

De vragen zijn:

Vraag 1:

De PvdA heeft op 24 juni al uitgebreid betoogd dat een tijdelijke parkeerplaats achter de Lisserdijk niet acceptabel is. Deze tijdelijke parkeerplaats was volgens u noodzakelijk omdat het onduidelijk was wanneer een permanente parkeeroplossing bereikt zou zijn. Bent u bereid om positief te beschikken over de nu ingediende aanvraag voor een permanente oplossing? Zo ja, trekt u dan het voorstel voor een tijdelijke oplossing in? Zo niet, kunt u dat uitgebreid onderbouwen?

Op 18 augustus 2021 is de aanvraag  voor een omgevingsvergunning voor vervangende nieuwbouw aan de Leidsemeerstraat 20 in Buitenkaag (OLO nr. 6296937) gepubliceerd. Het betreft nieuwbouw van Blue Port.

Vraag 2:

In de visie is, naar aanleiding van reacties tijdens het participatieproces, de maximale bouwhoogte vastgesteld  op 7,5 meter. Bekend is dat de eigenaren van Blue Port pleiten voor een bouwhoogte van 10 meter. Zij willen hun bedrijfsactiviteiten die nu zowel op Kaag als in Buitenkaag plaatsvinden gaan concentreren in Buitenkaag. Welke bouwhoogte is leidend bij de beoordeling van deze vergunningsaanvraag? Betreft dat de 7,5 meter uit de concept Visie Buitenkaag 2040 of betreft dat de bouwhoogte in het vigerende bestemmingsplan?

 

Vanwege het belang van de gevraagde antwoorden voor onze inbreng op 26 augustus heeft de PvdA verzocht de vragen voor die datum te beantwoorden.