Willem Klijn weer terug in de raad

14 oktober 2020

Na een ziekte- en herstelperiode van ruim een half jaar, zal Willem Klijn vanaf 15 oktober voor de PvdA weer terugkeren in de gemeenteraad. 

Bert den Elzen die hem in die tijd vervangen heeft, zal vanaf dat moment  weer fractie assistent zijn.

 

Gezondheid Willem Klijn

Sinds eind 2019 ging het met de gezondheid van Willem Klijn niet echt goed. Een longtransplantatie in 2018 werd gevolgd door bijwerkingen en medicatieproblemen. “Dat tastte mijn algemene gezondheid, fitheid en energielevel aan”, zegt Willem nu met een gezonde blos op zijn wangen. Daardoor kon hij niet datgene doen wat hij graag allemaal wilde en zou daardoor fractie en raadsvergaderingen gaan missen. “Voor de fractie van de PvdA een hard gelag” stelt Bert den Elzen als tijdelijk vervangend raadslid, “niet alleen de gezondheid van Willem en het missen van hem, maar ook de zetel in de gemeenteraad die leeg blijft namens de sociaal democraten”.

Willem heeft er voor gekozen met ziekteverlof te gaan en zich te laten vervangen. Op die manier kon hij werken aan zijn gezondheid en terugkeer.

“Gelukkig gaat het al weer een tijd goed met me, maar er zijn wettelijke verloftermijnen van iedere keer 16 weken. Eigenlijk ben ik vanaf de zomervakantie weer fit genoeg. Sindsdien ondersteun ik dan ook de fractie. Nu is de tijd daar dat ik weer terug kan en mag keren in de gemeenteraad” aldus Willem. Het fractievoorzitterschap zal hij weer overnemen van Dicky Kerkhoff. Zij heeft die rol tijdens Willem’s afwezigheid vervuld.

Bert den Elzen

In al die weken afwezigheid heeft Bert Willem als raadslid vervangen. Sedert vele jaren is hij al fractie assistent en onderdeel van de PvdA fractie. Als fractie assistent doe je volledig mee en ben je van alles op de hoogte. Het is net als met voetbal en de reservebank, als je moet invallen kan je direct vol aan de bak. Bert: “ ik heb mijn taak en verantwoordelijkheid naar eer en geweten ingevuld, heb geprobeerd een waardig vervanger van Willem te zijn, maar ben blij dat hij in goede gezondheid weer terug is”.

Fractie PvdA

De gemeenteraadsfractie van de PvdA is verheugd dat Willem weer terug is. Met zijn 4 of met 5, het is een wezenlijk verschil in taakverdeling. Bij de raadsvergadering van 22 oktober zijn we weer met de volledige bezetting aanwezig met Willem Klijn als trotse fractievoorzitter.

Wie benieuwd is naar wie er allemaal in de fractie van de PvdA zitten en wat zij allemaal doen, op www.haarlemmermeer.pvda.nl is alles te lezen.